Over Tine

foto: Peter Zuijdervliet

Even voorstellen…..

Mijn naam is Tine van Baalen – van der Kaaij. Geboren en getogen in het Westland.

Wij hebben een tuindersbedrijf aan huis waarin ik ook werkzaam ben. Maar daarnaast kwam toch het gevoel opzetten dat ik mijn bredere interesse in alternatieve zorg vorm moest gaan geven.

Mijn hele leven heb ik meer dan normale interesse in het menselijk lichaam, in al zijn facetten. Fysiek, mentaal, invloed van voeding enzovoort.  Door ervaringen die je opdoet in de reguliere en alternatieve zorg kom je erachter dat het beiden zo zijn eigen eigenschappen heeft. De één bevalt je soms beter dan de ander.

Zo kwam ik zelf bij een voetreflexmassage therapeut terecht en ik had bij het eerste bezoek al zoiets van ‘wauw, wat is dit fijn’. Om te beginnen wordt de oorzaak van de klacht aangepakt en niet alleen de symptomen. En daarnaast is het ook zo heerlijk ontspannend.  Mijn interesse was gewekt!

Dus op een gegeven moment ben ik een hbo-opleiding Voetreflexmassage begonnen. Want waarom wachten, als je het idee hebt dat daar weleens je passie zou kunnen liggen. En zoals mijn eigen voetreflex therapeut zei: “er lopen genoeg voeten rond op deze wereld”. En zo is het ook.

Met veel plezier heb ik de driejarige studie VoetreflexPlus massage bij Total Health gevolgd.

In deze jaren hebben mijn spiritualiteit en intuïtie een grote ontwikkeling doorgemaakt waar ik heel dankbaar voor ben.

Ook heb ik goed inzicht gekregen in mijn eigen kracht en talenten en benut deze waar nodig. Mijn hoog sensitiviteit zie ik dan ook als een gave en zeker niet als belasting.

Deze persoonlijke ontwikkeling blijft zich altijd maar doorzetten. 

Door het volgen van modules en ervaring uit de praktijk weet ik dat voor veel klachten VoetreflexPlus massage een hele fijne therapie is.

Het is fantastisch om te ervaren hoe mensen reageren op een voetmassage. Zij hebben ook het ‘wauw’ moment. En men vindt het, net zoals ik jaren geleden, zo verrassend dat je in zo’n korte tijd zo diep ontspannen kan raken.

Na al die jaren vind ik het nog steeds heel erg leuk en ben ik dankbaar dat ik mensen kan helpen met deze laagdrempelige therapie.

de behandelkamer